Becsületesen dolgozni?

2018.12.17. -
Kedves István atya!

Másodéves egyetemista vagyok, diákként még mindig a szüleimtől kapok pénzt megélni, ami nagyon zavar, viszont nem tudom, hogy tudnám ezt jobban megoldani, mivel ezen kívül két megoldás van csak. Az egyik, az a diákmunka, amivel nevetségesen keveset keresnék, véleményem szerint teljesen kihasználják a diákokat aprópénzért, ráadásul ezzel valószínűleg nem is tudnék annyit keresni, hogy meg tudjak élni belőle.

A másik opció az lenne, ha elkezdenék pl. magánórákat adni, fordítói munkákat, babysitterkedést vállalni vagy pl. egy szaktársam azzal szerez pénzt, hogy tortákat süt megrendelésre. Ez így mind szép és jó, de Magyarországon nem legális bejelentés nélkül.
Viszont az meg nagyon bonyolult, meg szerintem meg sem éri mindenféle adózási dolgok miatt.

Viszont így meg azt érzem, hogy csalás lenne, ha így, nem legálisan bejelentett munkával akarnék pénzt szerezni. Nem tudom, mi tévő legyek? A csalás súlyos bűnnek számít?

Kedves Kérdező! A csalás bűnéről itt olvashat: http://lexikon.katolikus.hu/C/csal%C3%A1s.html  a munkáról itt : http://lexikon.katolikus.hu/M/Munka.html - a szüleim engem is taníttattak, sokkal nehezebb lehetőségek mellett. Nem gondolom, hogy bármelyik szülő ne vállaná azt a felelősséget, amivel a gyermekeikenek tartoznak.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód